15,00 €

SUPA Označevalni trakovi za smuči v globokem snegu Povečaj

SUPA Označevalni trakovi za smuči v globokem snegu

Naj se vam nikoli ne zgodi, da bi najboljši "powder dan" končali prezgodaj, ter ga nadaljevali s kopanjem po skoraj nezvoženi "flanki", iščoč svoje najljubše smuči ... do riti v svežem pršiču ... vedoč, da smuči najverjetneje sploh ne boste našli! Velja tako za freeriderje, kot za turne smučarje, ki uporabljajo zavore, namesto nevarnih paščkov.

Več podatkov

Add to Wishlist

Več podatkov

Pri smučanju po globokem rahlem snegu le redko pomislimo, da v takšnem okolju lahko zelo hitro izgubimo smuči! A če se nam zgodi, da nam smuči odpne, zaradi padca, pristanka po skoku ali pa kar tako, jih bodo zavore zaradi rahlega snega le težko ustavile in če je zraven še velika brzina, jim to lahko uspe šele po 100 ali več metrih nekontroliranega potovanja, če se le da pod površino snega. In potem jih iščite! Včasih ljudje svoje smuči najdejo šele spomladi, ko se sneg stopi, največkrat pa daleč od mesta, kjer so jih iskali.

Kje je rešitev? Idealne seveda ni, a zelo blizu temu so trakovi, ki položaj smuči označijo! Z zaponko in po potrebi z malo vrvno zanko jih na eni strani pripnete na vezi (vse vezi imajo kakšno luknjo skozi katero je to mogoče storiti), preostanek traku pa zložite in ga zatlačite pod hlačno gamašo in morda delno za vrhnji rob nogavice (trak mora biti mogoče potegniti izpod hlačnice brez velikega napora). Če nam smuči odpne bodo trakove potegnile za sabo in v večini primerov lepo označile mesto, kjer se bodo ustavile.

V kompletu: 2x trak s sponko, 2x vrvna zanka
Material: Tanek najlonski trak močne oranžne barve, plastične sponke in tanka najlonska vrvica.
Dolžina enega traku: 3 metre

* Pozor! Uporaba trakov ni garancija, da boste svoje smuči vedno našli, se pa verjetnost znatno poveča.