23,95 €

RON FAWCETT - Rock athlete Povečaj

RON FAWCETT - Rock athlete

Ron Fawcett je bil rojen za plezalca. Leta 1969, ko je še hodil v šolo v domačem Yorkshireu, se je prvič privezal na plezalno vrv in od takrat naprej je bil nanjo dobesedno zelo navezan. Zdelo se je, kot da mu ni nič drugega niti približno tako pomembno, kot ta vertikalna naveza.

Deset let kasneje je bil Fawcett že med najbolj znanimi plezalci v Veliki Britaniji in med najboljšimi na svetu, bil je del novega gibanja, ki je s svojo pripadnostjo spremenilo ta šport, premikalo standarde dalje in hitreje, kot kadarkoli prej - in še do danes. Njegova dediščina novih plezalnih tehnik ga je postavila ob bok najboljšim v zgodovini tega športa.

Ron je bil prav tako tudi prvi, ki se je imenoval profesionalni skalni plezalec, pojavil se je v TV dokumentarcu Rock Athlete in na veliko naslovnicah revij po svetu.

Kljub vsemu pa Fawcett v prepoznavnosti ni užival, pri koncu 1980ih je izginil iz medijev, saj se s pritiski slave ni znal ali pa mogoče hotel soočiti. 

V tej knjigi se ta neverjeten plezalec prvič odloči povedati svojo izjemno zgodbo, kako se je njegova ljubezen do narave spreobrnila v strast do plezanja, ki ga je popeljala do vrha...in skoraj uničila.

Več podatkov

Add to Wishlist

Več podatkov

Avtor: Ron Fawcett and Ed Douglas
Založnik: Jerry Moffatt, Vertebrate Graphics Ltd.
Leto: 2010
Strani: 264
Jezik: angleški
Dimenzije: 15.9 x 23.3 cm